Om livet var som ett parti schak... shack...chak?

image25

Då hade döden varit glad, för han har gått vid min sida länge och tycker om att spela schackshakchak, i alla fall enligt vår berömde men mycke underlige filmskapare Ingvar Bergman. Han är död nu men jag vill inte prata om honom bara för det, om ni trodde det. Jag skulle faktsikt bara vilja placera ännu en sak på min lista över Bajs.

FOLK SOM TROR SIG FÖRSTÅ BERGMANS FILMER
  • Efter att vår gode bergman dött, så var SVT 1(de besserwissarna) snabba som fan att visa en dokumentär som en tribut till vår käre filmskapare. De visade ett otal olika personer som satt och sa att ingmar var otroligt djup och kreativ. Han var så djup och kreativ, så överdrivet djup och kreativ att människor bara domna i hjärnan och försvann i tomma intet när de titta på hans filmer (altså, de sov).
I alla fall så vill jag återgå till den här iden med att livet skulle vara som ett schackshakchak parti. För det första så skulle livet  vara mycket bättre på medeltiden om det var så eftersom:

  1. Alla målar sig antingen svarta eller vita på morgonen när de stiger upp, förhoppningsvis så har inte lillebror i familjen målat sig till den motsatta färgen som alla andra. Annars får han ordentligt med stryk vid frukostbordet.
  2. Om en bonde kom över till andra sidan av åkern när han plöjde skulle han förvandlas till en övermäktig transvestit (en dam) som man, om livet var ett schackshakchakparti, skulle skrika av ve o fasa om man förlora han.. eller hon.. bonden altså.

  3. Du ska absolut låta bli stå diagonalt framför en snus tuggande bonde... då kan han komma och putta bort dig och påstå att du inte får vara med längre.
  4. Om man skulle varit ute och promenerat på bryggan en sommarkväll, så skulle man inte alls blivit förvånad om en löpare kom springades i sidled. Och när han ska undvika en så far han rakt ner i vattnet, för hur han än gör så kan han inte ta sig någonannanstans.
  5. Det hade varit en helt vanlig, vardag grej att ett medeltidatorn helt plötslig åker omkring mitt på gatorna
  6. Hästar hade varit helt omöjliga kreatur. Hur du än hade stält dem i stallet, hade de hoppat ut genom väggen, utan att åverka skador och desutom gjord det i en liten lustig formation.
  7. Alla damer är fruktansvärt respekterade. Om damen dör, så blir alla som står på hennes sida fruktansvärt förvivlande, så förtvivlade att alla bönder helt plötslig får för sig att "vandra till andra sidan" och själv bli en dam. När damen är vid liv, är hon den mäktigaste människan som finns och kan förstöra och förgöra.
  8. Ibland får kungen en lustig förtelse för sig. han kan helt utan förvarning, byta plats med damen(damen går givetvis med på det) och skrika "ROKARD!" sedan är allt som vanlig igen. Förutom att alla torn i världen också kände för att förflytta sig i det ögonblicket.
  9. Kungen får extrema problem vid kungligtmaraton. Alla löpare mobbar kungen och "shackar" honom. Och då får han inte röra sig till något ställe där någon annan schackar honom. Om de nu, oturligt nog, funnits massa snustuggande bönder omkring honom, så skulle han inte kunna röra sig alls. Ännu värre om han befunnit sig på "andra sidan". Då visar de för honom vad för transvestiter de är igentligen, sen dödar de honom för han är "schack matt". Alla skiter i det och går hem och lägger sig.
För övrigt
tack för ni orka läsa ner hit va : )


Kommentarer
Postat av: Sara

hur fan spelar du schack =)

2007-09-21 @ 17:41:13
URL: http://aaua.blogg.se
Postat av: Lillebrors lillebror (långsökt?)

det undrar jag också :P men ja diggar helt klart din medeltida teori ^^ sen vad toarullarna har med saken o göra är ett ren mysterium för mig, men va fan, man får inte mobba dem antagligen så varför inte ^^

2007-09-26 @ 19:15:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0